0

Wat is pauzezorg?

Vrijetijdszorg is een soort hulp die de familieverzekeraar in staat stelt een pauze te nemen van zorgverlenen. Dit soort zorg richt zich op het helpen van de familieverzorgers om te herladen, hun stress te vergemakkelijken en zorgverleners te vermijden. In plaats van de tijd te besteden aan dagelijkse taken, biedt hulpverlenende hulp hulp en ondersteuning aan de familieverzekeraar. De zorgverlener gezond houden en de resultaten ondersteunen in hogere kwaliteitstijd doorgebracht. Hoe langer een familielid de juiste zorg kan geven, hoe langer de geliefde thuis comfortabel kan blijven.

Rol van een gezinsverzekeraar

De rol van een familieverzekeraar kan een eer en een voorrecht zijn. Sommige zorgverleners erkennen dat ze van hun gelegenheid genieten om hun ouder te “terugbetalen” door hen te verzorgen. Verzorging voor een geliefde kan een lonende ervaring zijn, maar intense of langdurige zorg kan vaak negatieve gevolgen hebben voor de zorg en het welzijn van de zorgverlener. Dit is vooral moeilijk als u een eersteklas familieverzorger bent. Deze individuen worstelen vaak met hun rol als zorgverlener met de behoeften van hun eigen familie, of verzorging en betaalde werkgelegenheid. Dit leidt vaak tot een situatie waarin de verzorger overweldigd raakt en verward raakt over de volgende stappen in hun verzorgingsreis, gecombineerd met de gevolgen van anticiperende verdriet, en kan de gezinsverzekeraar in gevaar brengen:

 • Psychologische effecten zoals depressie, angst en woede
 • Gezondheidsproblemen als gevolg van chronische stress, gebrek aan slaap en / of lichamelijke lichaamsbeweging
 • Persoonlijke financiële problemen
 • Negatieve carriere gevolgen
 • Drug / alcohol misbruik
 • Ouderenmisbruik

Om de hierboven genoemde risico’s te vermijden, moet u overweging overwegen als u een zorgverlener bent.

Soorten vrijblijvende zorg

Vrijetijdszorg kan thuis of op een langdurige zorgfaciliteit worden verstrekt. Zorg kan worden verleend door vrienden, buren, familieleden, vrijwilligers of een thuiszorgverlener.

Enkele voorbeelden van pauzeservice zijn:

 • Persoonlijke verzorging
 • kameraadschap
 • Maaltijdbereiding
 • Medicatie Herinnering
 • Lichte huishouding
 • verpleging
 • Voorzorgszorg biedt ook de persoon die op de volgende manieren zorg ontvangt:

De sociale, recreatieve en levensvaardigheden van de zorgontvanger ontwikkelen en verzorgen;
Vermindering van stress en verbetering van het langdurige functioneren van zowel verzorgers als verzorgers;
Voorkoming van crisissituaties en oudere mishandeling.
Respite Resources zijn beschikbaar en noodzakelijk voor familieverzorgers

Als u een familieverzekeraar bent, vind u deze zomer wat tijd om u te concentreren. U verdient een extra hand of enige tijd om voor uzelf te zorgen. Thuiszorg Vleminckveld biedt ontspannings- en thuisgezondheidsdiensten die zijn geïndividualiseerd en speciaal ontworpen voor u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.