Img

Ondersteuning met dagelijkse activiteiten

Als een oudere geliefde verslaafd of verzwakt wordt door de voortgang van een ziekte of leeftijdverwante aandoening, is het een goede tijd om extra hulp thuis te krijgen. Dit stelt uw ouders of grootouders in staat om zelfstandig te blijven leven in het huis waar zij van houden, de ondersteuning te krijgen die ze nodig hebben om veilig en gelukkig te blijven. Dit soort zorg gaat over het behoud van een goede levenskwaliteit met maximale onafhankelijkheid.

na de overlijden van een echtgenoot

Thuiszorg kan ook heel handig zijn als een echtgenoot doorgaat. De oudere geliefde die nu alleen woont, kan een gezelschap hebben of hulp nodig hebben met maaltijden, huishoudelijke taken of rijden, evenals ondersteuning die actief blijft en verbonden is met vrienden en de gemeenschap.

Wanneer een verzorger een pauze nodig heeft

Iets zo simpel als een familievakantie, een verandering in het werkplan van een gezinsverzekeraar, een ziek kind of verzorgingsvermoeidheid kan ook de noodzaak van thuiszorg veroorzaken. Wanneer een familieverzekeraar er niet kan zijn of een pauze nodig heeft om te rusten en te herladen, wordt dit soort zorg genaamd rustverzorging. Of het nu gaat om een ​​paar uur, een paar dagen of meer, is de rustverzorging sterk aanbevolen voor familieverzorgers, vooral bij het verzorgen van een geliefde met een chronische aandoening of progressieve ziekte, zoals Parkinson’s, Alzheimer’s of andere dementie.

Na een serieuze medische aflevering

Thuiszorg kan ook zeer behulpzaam zijn na een ernstige medische aflevering, zoals een beroerte, hartaanval, grote operatie of slechte herfst. Uw arts kan professionele zorg aanbevelen om optimaal herstel en rehabilitatie thuis te ondersteunen na het ontladen. In veel gevallen is het opzetten van professionele huisverzorging een vereiste voor ontslag uit een ziekenhuis of medische faciliteit.

Voor een chronische aandoening of ziekte

Naast het ondersteunen van dagelijkse activiteiten en het verstrekken van gezelschappen, is thuiszorg ook handig bij het verzorgen van een geliefde met een chronische aandoening of ernstige ziekte thuis. Dit soort gespecialiseerde zorg kan gezinnen veel voordelen bieden: rustverzorging of aanvullende ondersteuning voor familieverzorgers, hulp als een geliefde overnachting nodig heeft, hulp bij overbrengen, opheffen en toiletten, evenals het beheer van ziekte-symptomen en bijwerkingen bij de behandeling. Het opzetten van kwaliteit, gepersonaliseerde huisverzorging voor iemand met een chronische aandoening of ziekte kan deze persoon in staat stellen om thuis te blijven met meer veiligheid en comfort.

Wanneer de tijd beperkt is

Nabij het einde van het leven zorgt thuiszorg voor gezinnen en hun geliefden emotionele ondersteuning en mededogenlijke hulp om het fysieke comfort tijdens deze moeilijke tijd te verbeteren. Een zorgverlener kan helpen met het ondersteunen van hospice-medewerkers, bijstand verlenen aan persoonlijke zorg wanneer hospice-werknemers niet aanwezig zijn, of gewoon 24/7 aanwezig zijn, zodat niemand in hun laatste uren alleen moet zijn. Een ervaren zorgverlener kent ook de beste praktijken en procedures voor het helpen van een persoon aan het einde van hun leven met mededogen en gevoeligheid.