0

Als verzorger van een verouderende geliefde zijn je dagen lang en gevuld met verantwoordelijkheden. Zorg voor jezelf staat aan het einde van de lijst – en blijft daar. Mogelijk voelt u zich neerlopen, slaperig en alsof u de kaars aan beide uiteinden verbrandt. Dit zijn een aantal symptomen van de zorgverlenerstress en uitbranding en je moet er goed op letten. Als u in volwaardige uitbranding komt, is het van groot belang voor uw geliefde om voor uw geliefde te zorgen.

46% van de verzorgers lijden aan depressie, maar een van de tekenen van verpleegkundige burnout. Anderen omvatten:

  • Je hebt veel minder energie dan je ooit had gehad
  • Je bent voortdurend ziek en verdrietig
  • Je bent voortdurend uitgeput, ook al slaap je ’s nachts
  • U verwaarloos uw eigen behoeften omdat u te druk bent of u maakt het niet meer uit
  • Caregiving is een bron van angst en geeft u weinig tevredenheid
  • Je bent steeds meer ongeduldig en geïrriteerd met de persoon die je omgeeft
  • Je voelt hulpeloos en hopeloos.

Er zijn manieren om deze gevoelens aan te pakken en je energie te herstellen met eenvoudige, gezonde verstandsstrategieën. Als u aan burnout lijdt, lijken sommige van deze suggesties onmogelijk uit te voeren. Je hebt echt geen keuze; Om uitbranding te negeren is het risico op uw vermogen om voor uw geliefde te zorgen.

1. Raadpleeg een arts:

Maak een afspraak van een arts bij uw huisarts. Er kunnen onderliggende oorzaken zijn voor uw vermoeidheid en malaise zoals hoge of lage bloeddruk of hoge of lage bloedsuikerspiegel. Uw arts kan u helpen om op goede voet naar goede gezondheid te komen.

2. Oefen een beetje elke dag:

Je hoeft niet naar de sportschool te gaan. Loop rond de tuin. Jog omhoog en omlaag de oprit. Zet wat muziek en dans in het huis. Verplaatsen zal de hoeveelheid zuurstof in je hart, longen en hersenen verhogen en je helpen je onmiddellijk beter te voelen. Wanneer ouders regelmatig trainen en fitness in hun dagelijkse routines werken, zal het hun energieniveaus verhogen en de vermoeidheid helpen bestrijden.

3. Leer om te mediteren:

Dit betekent niet dat je naar een bergtop moet gaan! Het betekent dat u elke dag een rustige plek krijgt voor 5 of 10 minuten rustige reflectie en diep ademhaling. Wanneer je geliefde een dutje slaat, zit je in een stoel en oefen diep adem voor ontspanning. Zoek een beginner’s Yoga-oefening op DVD, online of via een televisiedienst. Yoga zal uw spieren ontspannen, uw geest en uw energieniveaus verbeteren.

4. Eet goed voor meer energie:

Voer je lichaam met gezond voedsel dat je energie zal verbranden. Vers fruit, groenten, volle korrels, bonen, mager eiwit en gezonde vetten, zoals noten en olijfolie, geven u stabiele energie.

5. een goede nachtrust krijgen

Het gebruik van de uren wanneer u voor andere taken moet slapen, geeft u daadwerkelijk dalende rendementen. Je hebt 8 uur slaap nodig per nacht. Als je minder wordt, zal je stemming, energie, productiviteit en vermogen om stress te behandelen, lijden.

Caregivers besteden het grootste deel van hun tijd om voor onze geliefden te zorgen, en creëren daarna een opening voor stress, vermoeidheid en storingen. Het voorkomen van verzorging van de verzorger kan niet met tact en voorbereiding worden gedaan; Daarnaast biedt Home Care Assistance ook rustverzuim om dit ongelukkige fenomeen te ondersteunen en te verzachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.