0

Een proefstudie aan de Universiteit van Californië, Los Angeles, keek op of consumptie van druiven de effecten van de ziekte van Alzheimer zou kunnen bestrijden. In een dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie werkte onderzoekers onder leiding van dr. Daniel H. Silverman samen met mensen met een vroegtijdige herinnering. Ze braken de vrijwilligers in twee groepen, die een hele druivenpoeier kregen, en een ander die een placebo poeder kreeg, die het druivenpoeder lijkt en smaakte. De “druiven groep” kreeg het equivalent van 2 ¼ kopjes druiven per dag. De onderzoekers hebben aan het begin van de studie de cognitieve prestaties van de deelnemers gemeten en nog eens zes maanden later. Hersenstofmetabolisme werd ook gemeten aan het begin van de studie en zes maanden later door PET-scans van de hersenen. Deze scans bieden zowel voorspellende en diagnostische waarde aan gezondheidspersoneel die patiënten met tekenen van dementie beoordelen.

Wanneer mensen de ziekte van Alzheimer hebben, werken hun hersenen niet zoals ze zouden moeten. Sommige van dat, deskundigen geloven, is te wijten aan problemen met hersenmetabolisme. De hersenen, zoals de rest van het lichaam, hebben energie nodig om goed te werken. De gebieden van de hersenen die het meest getroffen worden door de ziekte van Alzheimer hebben meestal de meeste energie nodig. Het proces van het omzetten van voedsel voor energie voor de hersenen is in zeer fundamentele termen de hersenmetabolisme. Gezonde hersenmetabolisme is essentieel voor goed functioneren. Uit de onderzoeksresultaten bleek dat mensen met een vroegtijdige herinnering een gezonde stofwisseling hadden in de hersenregio’s die het meest getroffen werden door vroege Alzheimer’s wanneer ze het druivenpoeder verbruikt, maar de mensen die het placebo-poeder verbruikten, hadden inderdaad een significante afname van de metabolische activiteit in de Dezelfde gebieden van de hersenen.

Uit de studie blijkt ook dat de “druivengroep” positieve veranderingen in de hersenmetabolisme heeft die correleren met cognitieve verbetering en verbeterde prestaties van het werkgeheugen.

De resultaten van de proefstudie werden gepubliceerd in het tijdschrift Experimentele Gerontologie [HT1]. Wat de resultaten toonden is dat elke dag druivenwaren elke dag een gezond metabolisme behouden, de afname van het metabolisme van de hersenen verhinderde, en zowel geheugen als aandacht verbeterden. Volgens dr. Silverman, de studieresultaten “suggereren dat regelmatige inname van druiven een beschermend effect kan bieden tegen vroege daling in verband met de ziekte van Alzheimer.”

Waarom lijken eetdruiven te werken? Er is bewijs dat de polyfenolen in druiven helpen om anti-inflammatoire en antioxidante activiteit in de hersenen te bevorderen. Er is ook onderzoek dat wijst op druiven kunnen helpen om een ​​gezond brein te stimuleren door oxidatieve stress in de hersenen te verminderen (wat kan leiden tot de afname van de hersenfunctie), het behoud van niveaus van een chemische stof in de hersenen die geheugen bevorderen en anti-inflammatoire effecten hebben.

Terwijl de studieresultaten spannend zijn, zegt Dr. Silverman dat verdere studies met grotere groepen moeten worden uitgevoerd.

Bij Home Care Assistance bevorderen we gezonde hersenen en verbeterde levenskwaliteit voor onze klanten door middel van meerdere programma’s, waaronder de Balanced Care Method – een holistische benadering van gezonde levensduur – en de Cognitive Therapeutics Method – een cognitief stimulatie programma ontwikkeld om de verouderende geest scherp te houden .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.